Efficiënt beheer met SIMA.

Een totaaloplossing voor uitzendorganisaties en huisvesters die te maken hebben met complex beheer van hun huisvestingsportfolio. ​

650

+

Gebruikers

48000

+

Kamers

12500

+

Aangemaakte taken

Video afspelen

*Klik op play om de video te starten

Beheersoftware voor de uitzendwereld

SIMA is speciaal ontwikkeld met kennis van de actuele problemen en tekortkomingen rondom het beheer van huisvesting en inventaris in de wereld van tijdelijke huisvesting. Verzamel alle informatie en documentatie van jullie portfolio op één plek en krijg inzicht in de actuele status van alle objecten. Maak eenvoudig in- en uit check rapporten op basis van automatisch gegenereerde checklists en verwerk schades of issues vanuit één centraal dashboard.

“SIMA heeft ons geholpen om een digitale transformatieslag te maken op het gebied van beheer”

______________________

Marc van de Veen
Covebo uitzendgroep

Handige functies

Functionaliteiten SIMA

Controle uitvoeren en rapport genereren

Het uitvoeren en rapporteren van in-uit check of periodieke controles was nog nooit zo makkelijk. Dankzij de app kunnen alle werkzaamheden eenvoudig worden uitgevoerd  vanaf elk type apparaat. Ondersteunend aan de werkzaamheden kunnen er foto’s geüpload worden die bijvoorbeeld schades of andere onregelmatigheden aantonen. 

Digitaal dossier

Voorkom versnippering van documenten en gegevens door alles op één plek te bewaren. Verzamel alle essentiële informatie in SIMA, zo is alles eenvoudig terug te vinden en eventueel te downloaden of via de mail te versturen.  

Inventarisbeheer

SIMA biedt de mogelijkheid om inboedel van huizen en kamers te standaardiseren in opgeslagen inventarislijsten. Deze lijsten vormen de basis voor het uitvoeren van periodieke controles in de huisvestingslocaties en zorgen ervoor dat niks meer vergeten wordt tijdens de controles. 

Schade, issue & hygiene meldingen

In SIMA worden alle meldingen uit controlerapporten rondom schades, issues en hygiëne verzameld en automatisch als losse tickets toegevoegd in één totaaloverzicht. Daarnaast biedt deze omgeving ook de mogelijkheid om losse tickets aan te maken, voor issues die van buiten SIMA geconstateerd worden. 

Taakbeheer

De taakbeheer module geeft een duidelijk overzicht van alle openstaande taken/issues waarvan besloten is dat deze moeten worden opgelost. Alle taken zijn gekomen uit controles met SIMA of alles losse tickets toegevoegd aan het systeem.  Er kan gefilterd worden op open of gesloten taken per woning, kamer of gebruiker. Vanuit het dashboard is in één oogopslag duidelijk wat de actuele status is van een taak en wat de vervolgstappen zijn om deze af te ronden.

Werkplanning

SIMA maakt het eenvoudig om een werkplanning op persoon of teamniveau te creëren. Deze planning wordt gemaakt op basis van openstaand taken, met bijbehorende informatie en foto’s te ondersteuning van de informatievoorziening. Dankzij de mobiele weergave, is het eenvoudig om de planning onderweg of in het werkveld te openen. Daarnaast is het erg gemakkelijk om openstaande taken te updaten of af te ronden, waarbij het mogelijk is om extra informatie of foto’s toe te voegen aan de ingeplande taak.

Huivesting planning

Naast werkplanningen biedt SIMA ook de mogelijkheid om zaken omtrent huisvesting, inventaris en mobiliteit te plannen. Creëer eenvoudig woningen met de daarbij horende kamers en de inventaris die in de woningen aanwezig is. SIMA maakt het mogelijk om op eenvoudig wijze medewerkers binnen jullie huisvestinglocaties te verplaatsen naar een andere kamer of zelfs naar een ander huis. Daarnaast geeft SIMA altijd inzicht in de actuele bezetting, prijs per bed en de lopende afspraken met een verhuurder. Zo behoud je altijd een goed overzicht van je huidige vastgoedportolio

Factureren

De facturatie module van SIMA maakt het eenvoudig om openstaande en afgeronde taken binnen SIMA op te nemen in een factuur.

Selecteer welke taken moeten worden opgenomen in de factuur en verdeel deze vervolgens op basis materiaal, uren en het gewenste BTW percentage. Vervolgens kan de factuur rechtstreeks met de debiteur en jullie eigen boekhoudpakket gedeeld worden.

Integraal Dashboard

Het integrale dashboard van SIMA zorgt voor sterke analyses en meer grip op de prestaties van jullie organisatie. SIMA vertaalt alle data uit het platform naar een gestructureerd overzicht waarin per functionaliteit, gebruiker of locatie. Het dashboard biedt real- time inzicht in de huidige staat van belangrijke KPI’s en zorgt ervoor dat hier vervolgens gericht op kan worden aangestuurd.

 

Nieuwsgierig naar SIMA en alle andere functionaliteiten? Zoals de woningplanning? Plan dan snel een demo! 

Vertrouwd door

FAQ

SIMA is vanaf elk apparaat te bedienen. Hierdoor is SIMA ook on-the-go te gebruiken vanaf een mobiele telefoon of tablet.

SIMA is zeer eenvoudig te integreren met jullie huidige softwarepakket. SIMA fungeert als uitbreiding op jullie bestaande softwarepakketten en integreert daardoor naadloos met bestaande technologieën en systemen. Het platform is ontwikkeld volgens het “API-first” principe wat ervoor zorgt dat deze integraties soepel verlopen. 

SIMA biedt de mogelijkheid om de informatie van het platform in het Engels en Nederlands in te stellen.

SIMA is een Software-as-a-Service (SaaS) oplossing. Wij zorgen daarom voor de installatie, onderhoud en updates van de software.

.site-footer { background-color: #e226; }